fredag 7 januari 2022

 Halvädelsten - JaspisVisste du att namnet jaspis kommer från grekiskans ord och betyder prickig sten. Jaspis finns i alla nyanser, mest randig eller fläckig. Här ser du några av mina favoriter som har bruna och beiga toner. 

Jaspis är känd som en mycket vårdande sten. Den beskyddar och tar bort alla negativa energier som finns inom och runt omkring oss. 

Den sägs även kunna hjälpa dig genom stressiga situationer, genom att ge en känsla av lugn och helhet. Den ger dig balans, stillhet och trygghet i vardagen.  

Jaspis är en sten för mod, beslutsamhet och fokusering. Den ger dig mod att ta itu med problem och hjälper dig att vara ärlig mot dig själv.

Jaspis förknippas ofta med drömmande och drömmar.


Här ser du en brun jaspis i en härlig brun nyans.
Zebra jaspisEn annan sten i familjen jaspis är zebra jaspis den sägs kunna stärka emapatin och hjälper dig till större förståelse för andra. Den ger ett inre lugn och är ångestdämpande.

Zebra Jasper sägs kunna balansera vårt mind och kan hjälpa dig att öppna upp för nya intryck. Det är en sten som är bra när vi ska gå utanför vår comfort zone och när vi behöver lite självförtroende i vår personliga utveckling. Zebra Jaspers energi är mycket motiverande, humörlyftande och energisk.

Det är en sten som påminner dig om att Du klarar mer än du vad du tror och hur viktigt det är att ha en balanserat kropp och tankar.
Landskapsjaspis

 


En annan spännande sten i familjen jaspis är landskapsjaspis eller bild jaspis, den har fått sitt namn för sitt utseende. Det är en vacker brun jaspis som ser ut att vara tecknad med jordlandskap. Varje sten är ett litet landskap – som en öken med berg och dalar. Den är så häftigt!


Bildjaspis kan hjälpa dig att ta fram dolda tankar, minnen och drömmar som finns i det undermedvetna. Den sägs kunna hjälpa dig att hitta din plats i livet där du finner det lätt att ta ansvar och kan överblicka ditt eget, bådeditt inre och yttre landskap

Stenen hjälper dig att förverkliga dina drömmar och mål. Det är en sten för förståelse, trygghet och glädje. En jordande sten och beskyddande sten som tar bort negativa energier och ger ny energi i utbyte.


En fin och härlig kombo att bära runt armen!
Vill du se fler halvädelstenar, kika i på:  www.ujdesignsmycken.se

❤ Ulrika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar